fbpx

Veterinar ugrađivao pakete HEROINA u stomake ŠTENACA, prijeti mu DOŽIVOTNA ROBIJA za učešće u švercu narkotika

Kolumbijski veterinar Andres Lopez Elorez (38) optužen je za ilegalno krijumčarenje narkotika u SAD, tako što je hirurškim putem ugrađivao pakete tečnog heroina u stomake štenaca, pa mu prijeti doživotna zatvorska kazna.

Nakon što je uhapšen u Španiji i izručen SAD, Lopez Elorez je optužen pred saveznim sudom u Bruklinu za uvoz i distribuciju heroina u SAD, izjavio je američki državni tužilac za istočni okrug Njujorka Ričard Donog i dodao da veterinaru prijeti doživotni zatvor, prenosi Rojters.

Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio dio grupe koja je dilovala drogu prike više od 10 godina, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su se služili kao “kuriri”.

Psi su spašeni, međutim mnogi štenci su umrli tokom operacija.

Štencima, uglavnom čistokrvnim psima, među kojima su najčešće bili labradori, hirurškim putem su u stomak stavljani paketi tečnog heroina, a zatim su izvoženi u SAD, jer se vjerovalo da njihov pedigre olakšava unos droge.

– Elorez je izdao svoje zvanje kada je svoje hirurške veštine koristio u okrutnoj šemi za krijumčarenje droge u stomaku štenaca – kazao je Donog.

Lopez Elorez je izjavio da nije kriv, a njegov advokat kako njegov klijent “nema nikakve stvarne veze” sa SAD.

(Blic)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila