Početna Vijesti VERBALNI RAT OKO NASIPA Đaković prozvao Prijedorčanina, ubrzo mu je stigao ŽESTOK...

VERBALNI RAT OKO NASIPA Đaković prozvao Prijedorčanina, ubrzo mu je stigao ŽESTOK ODGOVOR

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksanadar Šobot iz Prijedora izjavio je da je gradonačelnik Milenko Đaković trebalo da preuzme moralnu odgovornost za predmete koji nisu završeni u eksproprijaciji zemlje za nasip kraj Sane te da sankcioniše odgovorne osobe u Gradskoj upravi.

Šobot, sin vlasnice jedne od parcela, obratio se redakciji Srpskainfo reagujući na jučerašnju izjavu gradonačelnik Đakovića u vezi sa izgradnjom nasipa.

– Reagujem lično jer me je gradonačelnik prozvao imenom i prezimenom. Nemam ništa protiv njega lično, već smatram da je trebalo odgovornije da radi u skladu sa svojom funkcijom gradonačelnika. Umjesto da je preuzeo odgovornost i sankcionisao odgovorne, a nama se izvinio, on i dalje upire prstom u nas kao krivce – rekao je Šobot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitao je da li gradončelnik osjeća moralnu odgovornost zbog podataka koje je saopštio premijeru tokom posjete poplavljenom Prijedoru i zašto ih nije prethodno provjerio kada je to njegova dužnost.

– Tačno je da ja radim u Geodetskoj upravi, ali ja nisam mogao kao radnik da utičem na predmet eksproprijacije zemljišta. Prema izjavi gradonačelnika može se zaključiti da sam ja kao radnik Geodetske uprave trebao i da riješim taj predmet – ističe Šobot.

Smtra da su pravnici zaposleni u Gradskoj upravi prošlih pet godina primali plate za svoj posao, ali da nisu poštovali zakonske procedure.

– Pitam gradonačelnika da li osjeća moralnu odgovornost za predmet Dušanke Topola koji je završio na Sudu zbog konstantnih žalbi Pravobranilaštva koje je zastupalo grad Prijedor, a Geodetska uprava je odbila žalbu gradske uprave jer nije imala uporišta u zakonu. Da li gradonačelnik ima moralnu odgovornost za predmete koji pet godina stoje u Geodetskoj upravi a za koje niko nije upitao? Da li ima moralnu odgovornost i za predmet neizgrađene zaobilaznice u Gomjenici koja nije završena 30 godina jer jedan čovjek ne da da se završi. Da li osjeća moralnu odgovornost za plavljenje brojnih naselja a imali su pet godina da to isprave – upitao je Šobot.

Dodao je da nije u redu što gradonačelnik kaže da žali što nije ušao u nezakonitost kako bi rješio nasip u Gomjenici te da na taj način poziva ljude na nezakonitost.

-Glavno pitanje u gradu Prijedoru zadnjih 20 godina je “Čiji si čovjek” i “Ko stoji iza tebe”. Ovim putem želim da poručim svima koji su to mene pitali, da ja držim obećanje. Ja sam svoj čovjek i iza mene stoje moja porodica i zakoni ove države – tvrdi Šobot.

Podsjećamo, mještani Gomjenice juče su poručili da je gradska uprava u Prijedoru odgovorna što nasip u Gomjenici uz rijeku Sanu nije završen.

Nakon toga reagovao je i gradonačelnik Đaković, koji je između ostalog, rekao da Aleksandar Šobot radi u Geodetskoj upravi i zna da je tamo stajao problem, te da je najglasniji u ovoj situaciji i da je organizovao ljude kod kojih nije izvršena eksproprijacija.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila