Početna BiH Verbalna prepirka Stanivukovića i premijera RS umalo prerasla u fizički sukob (VIDEO)

Verbalna prepirka Stanivukovića i premijera RS umalo prerasla u fizički sukob (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stanivuković se među prvim pobunio zbog materijala koji je dostavljen entitetskim zastupnicima za tačku dnevnog reda koja glasi “Informacija o dokumentu Program reformi Bosne i Hercegovine”.

Zajedno s drugim kolegama iz SDS-a i PDP-a pobunio se jer zastupnicima u NSRS nije dostavljen kompletan sadržaj Programa reformi na engleskom jeziku već redukovana verzija koju je pripremio kabinet Milorada Dodika.

Tokom Dodikovog obraćanja čak je ustao iz zastupničke stolice i stao s telefonom u ruci pred Milorada Dodika. Član Predsjedništva BiH tada je poručio da je Stanivuković “bolestan” i da mu ovakvi istupi trebaju radi lične promocije.

U tom momentu Stanivuković je s telefonom prišao dijelu u kojem sjede predstavnici Vlade RS-a i premijeru RS-a Radovanu Viškoviću kazao: “Vi ste nas uveli u NATO”. Stanivuković je prilazak i obraćanje Viškoviću snimao svojim mobilnim telefonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odbi. Hajde odbi”, ponavljao je Višković pokušavajući da udari Stanivukovića komadom drveta.

Inače, predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedjeljko Čubrilović izrekao je danas opomenu Drašku Stanivukoviću jer se prema njegovoj ocijeni nije ponašao dolično na zasjedanju NSRS.

Klix.ba
ASHA prodaja vozila