Početna BiH VEPROVI IH NADMUDRILI: Lovci se vratili praznil ruksaka i zakočenih pušaka

VEPROVI IH NADMUDRILI: Lovci se vratili praznil ruksaka i zakočenih pušaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedeset lovaca iz tri lovačke sekcije Male i Velike Brijesnice koje su u sastavu LD “Fazanka” iz Doboj-Istoka i Lovačke sekcije “Stjepan-Polje” iz LD “Srndać“ iz Gračanice našlo se u zajedničkom lovu, na završetku sezone odstrela veprova.

U lov na vepra u rejonu Brijesnice Male na lokacijama Stijene, Vinjišta, Kršići i Debeljak krenuli su u sedam sati, a četiri sata kasnije, kada je lov završen, vratili su se ka lovačkoj kući “Stjenjak” praznih ruksaka i zakočenih pušaka. Veprovi su ih nadmudrili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotle su kuvari pripremili lovački gulaš pa je druženje nastavljeno. Ovo je prvi put da se u zajedničkom lovu nađu lovci tri susjedne lovačke sekcije. Domaćini su bili predsjednik Lovačke sekcije Brijesnica Mala Mustafa Mehmedović i članovi te sekcije.

– Ispod lovačke kuće je pećina Šljepača duga 70 metara. Do nje smo sagradili betonsku stazu i ona je sada turistička atrakcija. Lovci su je posjetili i divili se ovom krajoliku, a naišli su na slijepe miševe, pa smo se našalili da smo krenuli na veprove, a “ulovili” šišmiše – kaže Mehmedović.

Predsjednik LS “Stjepan-Polje” Edin Ibrišević bio je impresioniran prirodnim ljepotama Male Brijesnice, netaknutom i čistom prirodom. A to što nije odstrijeljen vepar, kako kaže, najmanje je važno.

(Avaz)

ASHA prodaja vozila