Početna Politika Veoma važna podrška Gradske uprave

Veoma važna podrška Gradske uprave

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Gradske organizacije Demokratskog narodnog saveza Prijedor – direktor „Toplane“ Zoran Knežević i direktorica Dječijeg vrtića „Radost“ Gordana Jekić izjavili su danas da je sveobuhvatna podrška Gradske uprave Prijedor krucijalna za realizaciju dosadašnjih i izvjesnost budućih planova ovih dviju institucija čiji je osnivač grad.

Oni su na konferenciji za medije GO DNS Prijedor osudili pojedine javne ličnosti iz Prijedora koji putem medija stvaraju sliku da u ovom gradu ništa dobro nije urađeno, kao i pojedine javne i privatne medije koji takve navode svojoj publici prenose kao da su činjenice.

Knežević je rekao da je samo primjer „Toplane“ dovoljan za demantovanje takvih navoda, budući da je rekonstrukcija ovog preduzeća, vrijedna 8,6 miliona evra, donijela višestruke koristi gradu i dovela ga na mapu svijetlih primjera prelaska za mazuta na biomasu, te da su do sada tri doktorata urađena upravo na ovom projektu koji služi kao školski primjer drugim lokalnim zajednicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prema ocjeni Evropske banke za obnovu i razvoj, ovo je jedan od najboljih projekata koje je kreditirala i, u to vrijeme, najbrže realizovan. Postigao je sve ciljeve: očuvana je cijena griajnja za potrošače, a bila je ugrožena, poboljšan je kvalitet grijanja i prešlo se na 24-časovni režim zargijavanja, smanjena je emisija štetnih gasova, a povećan udio obnovljivih izvora energije, sačuvani su djelatnost i radna mjesta i omogućen nastavak rada `Toplane`“, naveo je Knežević

On je naglasio da je dodatni efekat, a o kojem nije bilo dovoljno riječi u javnosti, činjenica da je znatno podignut nivo lokalnih privrednih aktivnosti budući da se ranije nabavljao mazut, a da se sada biomasa nabavalja uglavnom u krugu do 50 kilometara udaljenosti od Prijedora.

„Sada 2,5 miliona maraka, koliko po sezoni plaćamo energent, ostaje ovdje na lokalu, bilo da se nabavlja iz javne šumarije bilo iz privatnog sektora. Uspjeli smo i diversifikovati izvore nabavke i udio koji smo nekada dobijali od `Šuma Republike Srpske` sa 80 odsto svesti na oko 40 odsto odnosno sada više od 60 odsto biomase nabavljamo od pet-šest privatnih firmi“, dodao je Knežević.

Jekićeva je pozvala političke subjekte i medije da ne zloupotrebljavaju ovu ustanovu i djecu koja je pohađaju u političke svrhe, podsjetivši na nedavni primjer objavljiavanja fotografije građevinskih radova u vrtiću na Urijama koju je pratio naslov „Šokantno! Ruše se stropovi vrtića u Gradu Prijedoru!“, iako je ona dan prije dala izjavu medijima da su u pitanju građevinski radovi.

„Bez obzira na zlonamjerne objave i uznemirujuće naslove, raduju nas dobre vijesti kao što su nabavka novog vozila za hranu u našoj ustanovi, renoviranje dviju sala u vrtiću u Omarskoj i, posljedično, otvaranje jasličke grupe u tom vrtiću, a posebno najava da će se pokušati naći novac u budzetu grada da boravak u vrtiću bude za roditelje besplatan. Time bi Prijedor bio prvi grad u Republici Srpskoj po najbitnijim i najprioritetnijim ulaganjima – a to su ulaganja u djecu i u porodicu“, dodala je Jekićeva.

ASHA prodaja vozila