Početna Prijedorski region Veliko srce članova off road kluba “Kozara”: Pomoć za socijalno najugroženije porodice

Veliko srce članova off road kluba “Kozara”: Pomoć za socijalno najugroženije porodice

Članovi off road kluba “Kozara” iz Kozarske Dubice posjetili su 18 socijalno najugroženijih porodica iz ovog mjesta i podijelili im pakete sa osnovnim namirnicama.

Oni su tako nastavili praksu iz proteklih godina i još jednom su pokazali da nisu zaboravili svoje socijalno najugroženije sugrađane. Ovi ljubitelji džipova su nakon sportskih uspjeha na pravi način predstavili svoju opštinu, ovoga puta u još ljepšem svjetlu.

Iako su do sada uglavnom prelazili šumske puteve i staze na planini Kozari, ovoga puta su izabrali ceste koje vode ka domaćinstvima njihovih Dubičana. Akcija je uslijedila nakon odluke da se, zbog ozbiljnosti situacije izazvane širenjem virusa korona u Republici Srpskoj, otkaže ovogodišnja međunarodna off road trka, koja se po 12. put trebala održati na planini Kozari.

Tridesetak članova pomenutog dubičkog kluba nisu sjedili “skrštenih ruku”, sport su stavili u drugi plan a svoje aktivnosti usmjerili ka sugrađanima kojima je pomoć najneophodnija.

Bojan Miljatović, predsjednik kluba, ističe da su porodice izabrali konsultujući se sa lokalnim Centrom za socijalni rad, koji im je dostavio spisak naugroženijih Dubičana.

– Ovu akciju već godinama organizujemo, ali je ove, zbog situacije oko epidemije i smanjenog kretanja građana, ona bila još potrebnija. Među našim članovima, ljubiteljima džipova, imamo momke koji vode društveno odgovorne kompanije i koji sakupljanjem sredstava i dijeljenjem paketa nastoje pomoći našim sugrađanima. Pored osnovnih životnih namirnica nabavili smo i slatkiše jer smo nastojali da pomognemo porodice sa djecom, koja su nam prioritet. U 18 porodica koje smo posjetili bilo je 46 djece – rekao je Miljatović.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila