Početna Sport Veliki uspjeh OFK Brdo iz Hambarina

Veliki uspjeh OFK Brdo iz Hambarina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OFK Brdo iz Hambarina u regionalnoj ligi Zapad Republike Srpske napravio je historijski uspjeh. Naime, nakon prvog dijela sezone ekipa zauzima drugo mjesto sa 23 osvojena boda (šest pobjeda, pet remija i samo jedan poraz).

 

– Ovo je uspjeh vrijedan pažnje. Promjene koje su se desile u upravi dale su rezultate. Novo rukovodstvo maksimalno je iskoristilo ukazano povjerenje, a velike zasluge za ove sportske rezultate pripadaju našim sponzorima i svim donatorima bez kojih bi teško osvojili drugo mjesto. Iz svih kriza smo izašli jači, i sada zajedno idemo naprijed. Naravno, velike zasluge imaju naši igrači koji su na zelenom terenu napravili odlične rezultate, ali i stručni štab. Želja nam je da do kraja godine bude ponovo napravljen Klub 100 OFK Brda u kojem će biti 100 ljudi koji će godišnje uplaćivati za naš sportski kolektiv po 100 KM. U pripremi je i plavo-žuta noć na kojoj će se družiti svi igrači, stručni štab i rukovodstvo kluba zajedno sa navijačima – kažu iz OFK Brdo iz Hambarina.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OFK Brdo je osnovan 2005. godine od strane sportista sa lijeve obale rijeke Sane, a, pored seniora koji se  takmiče u regionalnoj ligi Zapad Republike Srpske, aktivni su pogoni pionira i kadeta.

 

– Na Mataruškom brdu u općini Prijedor prije 1992. godine čak šest sela je imalo svoje fudbalske klubove. Takmičili su se u nekoliko razreda tadašnjeg jugoslovenskog nogometa, a utakmice između ovih sastava bile su poseban događaj na tom podneblju. Mnogi nogometaši su, nažalost, stradali u ratu, njih čak 200, i o tome je snimljen dokumentarni film “Tomašica, grobnica fudbalera”, autora Avde Huseinovića. Nakon svega ponovo je na lijevoj obali Sane osnovan OFK Brdo koji nastavlja tradiciju tih šest nogometnih klubova – poručili su iz nogometnog kluba iz Hambarina.

ASHA prodaja vozila