Početna Biznis Velike svjetske kompanije zainteresovane za poslovnu zonu u Gradišci

Velike svjetske kompanije zainteresovane za poslovnu zonu u Gradišci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas kompaniju “Ela tekstil Kalcedonija”, koja se nalazi u okviru Agroindustrijske zone Nova Topola i istakla kako je ona najbolji primjer saradnje imeđu lokalnog i republičkog nivoa vlasti i stranih investitora.

Vlasnik preduzeća Frančesko Rufoli naglasio je da su pronašli dobre uslove za investiranje i naglasio da ova fabrika zapošljava 380 radnika.

Gradnačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da ovaj grad u posljednje tri godine u Agroindustrijsku zonu Nova Topola uložio oko 7,5 miliona KM u njeno infrastrukturno opremanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obezbijedili smo pet miliona KM sopstvenih sredstava i 2,5 miliona KM grant sredstava. S ponosom mogu reći da je ovo jedna od najuređenijih poslovnih zona u regionu”, rekao je Adžić.

On je dodao da su za poslovnu zonu, koja se prostire na 147 hektara, zainteresovane tri velike svjetske kompanije.

“Ima li smo nesebičnu podršku Vlade Republike Srpske koja nas je pratila tokom gradnje kompletne infrastrukture u ovoj poslovnoj zoni”, rekao je on.

On je zahvalio vlasniku svjetske kompanije “Kalcedonija” koji je izabrao Novu Topolu i Gradišku kao mogućnost da investira i realizuje ovaj projekat.

“‘Kalcedonija’ je ovdje uložila oko 40 miliona KM za izgradnju objekta i nabavku opreme, a zapošljava veliki broj radnika što mnogo znači za privredni razvoj Gradiške”, zaključio je Adžić.

ASHA prodaja vozila