Početna Region Velike gužve na putevima u Hrvatskoj, čekanja na granici

Velike gužve na putevima u Hrvatskoj, čekanja na granici

Zbog saobraćajne nesreće na auto-putu A1 Zagreb – Split – Ploče formirana je kolona duga oko pet kilometara, saopštio je HAK.

Nesreća se dogodila između naplatne stanice Demerje i čvorišta Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika, a vozi se usporeno u koloni u pokretu.

Dogodila se i saobraćajna nesreća na auto-putu A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva na čvorištu Sveti Kuzam (u zoni radova) u smjeru graničnog prelaza Rupa.

Na graničnim prelazima od ranog jutra čeka se u kilometarskim kolonama, a na prelazu Rupa se čeka oko dva časa.

Na prelazu Macelj zadržavanja su jedan i po čas, dok po 60 minuta vozači čekaju na prelazu Goričan i Goričan dva, a 30 minuta na graničnim prelazima Bregana, Plovanija, Kaštel, Pasjak i Jurovski Brod.

HAK je saopštio da su vremenski uslovi povoljni za vožnju, da je saobraćaj srednjeg intenziteta, te da se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj na važnijim putevima u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prelazima, te u trajektnim lukama i pristaništima.

Na auto-putu A7 Rupa – Diračje pred graničnim prelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je duga oko jedan kilometar.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.