Početna BiH Velika njemačka kompanija razmatra investiciju u BiH

Velika njemačka kompanija razmatra investiciju u BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa predstavnicima njemačke kompanije “Mubea”, jednog od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za auto industriju.

Tokom sastanka sa Kristijanom Karijusom, direktorom korporativnog razvoja njemačke kompanije, predsjednik Vlade ukazao je na prednosti Republike Srpske koje se nude inostranim investitorima, zainteresovanim za otvaranje izvozno orjentisanih proizvodnih kapaciteta.

Informisao je predstavnike “Mubea” da Republika Srpske nudi stimulativno poslovno okruženje, ističući da, pored povoljnih cijena energenata, inostrani investitori mogu da računaju i na niz drugih pogodnosti, između ostalih i onih koji predviđa Zakon o podsticajima.

Direktor njemačke kompanije Kristijan Karijus, prenio je da trenutno razmatraju planove za veliku potencijalnu investiciju na prostoru Republike Srpske iz oblasti auto industrije, te da će odluka o tome biti donijeta krajem ove godine.

S druge strane, Višković je ukazao da u Republici Srpskoj uspješno više svjetski etabliranih kompanija iz ove branše, ističući da neke od njih, poput njemačkog „PASS-a“, takođe namjeravaju da prošire svoje poslovanje, otvaranjem novih fabrika iz oblasti auto industrije na području Republike Srpske.