Početna Crna hronika Velika akcija MUP-a Srpske

Velika akcija MUP-a Srpske

БАЊАЛУКА, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Осам лица је ухапшено у оперативној акцији кодног назива "Ескорт два" која је усмјерена на лишавање групе лица за која постоји сумња да су починили кривична дјела организованог криминала на подручју које покривају полицијске управе Бањалука и Добој.

U toku je velika akcija na suzbijanju organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekao je za medije direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Radi se o nastavku akcije iz jula mjeseca kada su uhapšeni Miloš Božović koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom i policijski službenik Mladen Milovanović.

Trenutno je uhapšeno 9 osoba, a vrše se pretresi na preko 20 lokacija na području Republike Srpske, Kantona Sarajevo i Tuzle.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske realizuju operativnu akciju “Transporter” u okviru koje je devet lica lišeno slobode i u toku su pretresi na više od 20 lokacija u BiH, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

“Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga”, istakla je Miljanovićeva i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banjaluke.

Prema njenim riječima, aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, policijske uprave Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.