fbpx

Večeras memorijalni koncert u ljetnoj bašti

U Ljetnoj bašti, večeras u 20 časova, kulturno-umjetnička društva „Milan Egić“, ,,Mladen Stojanović“ i ,,Kozara“ organizuju memorijalni koncert u čast Slađana Railića, koji je preminuo u 18. godini, nakon kratke i teške bolesti.

Slađan Railić bolovao je od akutne limfoblasne leukemije, a preminuo je zbog virusnog oboljenja. Slađan je bio član tri kulturno-umjetnička društva koja će učestvovati na memorijalnom koncertu. Marina Krneta, članica KUD-a ,,Milan Egić“, kaže da je Slađan život posvetio folkloru.

– Njegova ambicija, volja i želja da dostigne veći nivo igranja, dovela ga je u KUD ,,Kozara“, gdje se zadržao oko pet godina. Nakon toga, Slađan je želio još više da upozna ljude i da prođe nova mjesta, nauči neke nove koreografije. To ga je dovelo do Brezičana i KUD-a ,,Milan Egić“ – priča Krneta.

Organizatori navode da je koncert humanitarnog karaktera. Prihod od prodaje ulaznica biće iskorišćen za nabavku opreme za prijedorsku bolnicu.

– Cilj nam je da pomognemo koliko je u našoj moći, u liječenju djece oboljele od leukemije ili neke druge kobne bolesti – naglašava Krneta.

Ulaznice za koncert u Ljetnoj bašti prodaju se po cijeni od tri KM.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila