Početna Prijedorski region „Veče kulturnog stvaralaštva“ u Rakelićima

„Veče kulturnog stvaralaštva“ u Rakelićima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prepunoj sali Društvenog doma u Rakelićima, održano je „Veče kulturnog stvaralaštva“. Za mještane ovoga kraja i njihove goste, priređen je bogat kulturno-umjetnički program.

Publici su se predstavili učenici OŠ „Branko Radičević“ Petrovo – Područnog odjeljenja Rakelići, folklorne grupe KUD „Saničani“, pjevačka grupa „Saničani“, harmonikaš Srđan Vukaljević, učenik Muzičke škole „Savo Balaban“, vokalni solisti Danilo i Milan Popović,  muzičari i narodni umjetnici. Kako kažu mještani, srećni su i zadovoljni što su imali priliku da su obnovljenom Društvenom domu okupe mnoge mještane i goste iz susjednih sela.

Sa njima se družio i zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj manifestacije je da „vrati“ kulturne sadržaje u seoske društvene domove, koji su u proteklih desetak godina u značajnom broju rekonstruisani. Nakon Brezičana, Srednje Lamovite i Rakelića, „Večeri kulturnog stvaralaštva“, do kraja zime, biće održane u još nekoliko prijedorskih sela.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli prijatelji „Autotransport Prijedor“, Tvornica keksa “MIRA”, članica KRAŠ grupe i medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik”.