Početna Svijet Važno obavještenje njemačke ambasade za državljane BiH koji su se vratili iz...

Važno obavještenje njemačke ambasade za državljane BiH koji su se vratili iz Njemačke

German flags waving in the wind at famous Reichstag building seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag) on a sunny day with blue sky and clouds central Berlin Mitte district Germany
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ovog trenutka potvrde o prelasku granice (dokaz o tome da ste već napustili Njemačku) primamo svake srijede od 8:00 do 9:00 sati. U tu svrhu Vam i dalje ne treba termin, ukoliko ne dođe do prevelike gužve, naveli su jutros iz Ambasade Njemačke u BiH.

Kako navode, ova obavijest se odnosi na osobe koje je služba za strance u Njemačkoj zamolila da u svrhu dokazivanja izlaska iz Njemačke svoju potvrdu o prelasku granice lično predaju u Ambasadi u Sarajevu.

“Ambasada ima mogućnost da svake srijede prije podne od 08:00-09:00 sati prima potvrde o prelasku granice. U tu svrhu se neće zakazivati termini. Ukoliko dođe do prevelike gužve, prijem će se u datom slučaju morati odgoditi za iduću sedmicu”, navode iz Ambasade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoli su građane da povedetu računa o tome da svaka osoba kojoj je potrebna potvrda o prelasku granice mora lično doći u Ambasadu i donijeti formular koji je izdala služba za strance.

“Nije moguće da predajete potvrde o prelasku granice za treća lica, čak ni za članove porodice. Molimo da obavezno nosite masku (zaštita za usta-nos)! Zahtjeve za izdavanje viza još uvijek nije moguće primati”

ASHA prodaja vozila