Početna BiH Vatrogasci zbog nedostatka goriva četiri dana nisu mogli djelovati

Vatrogasci zbog nedostatka goriva četiri dana nisu mogli djelovati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitam se kako bi reagirali da je njihova imovina dovedena u pitanja, a vatrogasci ne mogu na teren zbog nedostatka goriva – kazao je Knez.

Pripadnici Vatrogasnog društva Livno četiri dana nisu mogli izaći na intervenciju zbog nedostataka pogonskog goriva za vatrogasna vozila, potvrdio je za Fenu voditelj tog vatrogasnog društva Draško Knez.

Prema njegovim riječima, dug za gorivo livanjskih vatrogasaca iznosio je 19.000 maraka zbog čega je opskrbljivač od 1. marta prekinuo isporuku goriva do izmirenja nastalog duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga proteklih dana livanjski vatrogasci nisu mogli intervenirati na nekoliko požara koji su se dogodili u tom razdoblju.

U međuvremenu Grad Livno uplatio je 8.000 maraka dobavljaču pa su vatrogasci ponovno u mogućnosti intervenirati u slučaju požara.

– Više puta smo mjerodavne upoznali sa situacijom i mogućnosti blokade, ali niko naša upozorenja nije ozbiljno shvaćao. Pitam se kako bi reagirali da je njihova imovina dovedena u pitanja, a vatrogasci ne mogu na teren zbog nedostatka goriva – kazao je Knez.