Početna BiH Vatrogasci spriječili širenje velikog požara: Gorjelo 50 hektara šume kod Banjaluke

Vatrogasci spriječili širenje velikog požara: Gorjelo 50 hektara šume kod Banjaluke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Banjalučki vatrogasci tokom prošle noći spriječili su širenje velikog požara na području Ledenica, gdje je gorjelo 50 hektara šumskog rastinja i šume.

  Јak vjetar prijetio je da vatra zahvati i kuće koje se nalaze na tom prostoru ali su vatrogasci zajedno sa mještanima uspjeli da ih odbrane – saopšteno je iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Proteklog vikenda vatrogasci su intervenisali na više lokacija na širem području Banjaluke zbog nekontrolisanog širenja vatre, izazvane paljenjem niskog rastinja.

Od dvadesetak intervencija ovog vikenda u sedam slučajeva riječ je o požarima na otvorenim prostorima, na široj teritoriji grada od Čokorskih polja, Rekavica pa noćas do Ledenica – ističu u Odsjeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sve učestalijih požara niskog rastinja na području grada i prigradskih naselja, vatrogasci apeluju na građane da se u čišćenju svojih domaćinstava uzdrže od bilo kakvih oblika paljenja na otvorenom.

– S obzirom na to da je ovo period kada većina sugrađana izvodi radove u dvorištima i na imanjima, molimo sugrađane da ne pale vatru na otvorenom i da istu ne ostavljaju bez nadzora, a naročito pri jakim naletima vjetra, što može prouzrokovati brzo širenje požara i dovesti do povećanja površine zahvaćene požarom – kažu u nadležnom Odsjeku.

 

cera - Vatrogasci spriječili širenje velikog požara: Gorjelo 50 hektara šume kod Banjaluke