Početna Vijesti Vatra uništila pijacu za dva sata

Vatra uništila pijacu za dva sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je nastavljen uviđaj na cijelom požarištu pijace “Arizona” na području Gradačca, koja je u nedjelju u ranim jutarnjim satima zahvaćena velikim požarom.

Prvobitno je uviđaj mogao biti urađen samo na jednom lokalitetu, dok su se prema unutrašnjosti pijace i dalje pojavljivali lokalni požari i nije bilo sigurnosnih uvjeta. Juče je požar saniran i istražni timovi MUP-a TK pod nadzorom tužioca obavljaju uviđajne radnje na cijelom lokalitetu, koji je prethodno obezbijeđen. Na terenu su i inspektor protivpožarne struke i vještak elektrostruke.

Oko 90% pijace “Arizona” kod Gradačca uništeno je u požaru, koji je izbio u nedjelju ujutro. Uništeno je oko 500 objekata, a štetu preleminarno trgovci procjenjuju na više miliona. Ovu pijacu požar devastira već drugi put. Prvi put je bio 2016. godine. Kako su nam kazali na pijaci, vatra je ovaj put uništila sve za dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreto Mišković iz Pelagićeva kaže da je imao četiri objekta koja su izgorjela, a u kojima se nalazila obuća.

“Moje mišljenje je da smetamo nekim velikim igračima”, kazao je Mišković.

Iz firme koja upravlja pijacom kazali su da još ne znaju uzrok ni onog požara, a ni sada ovog.

“Imamo neke sumnje da je uzrok nemarnost nekih ljudi koji ovdje rade, ali nadležni organi vode istragu”, rekao je Ensar Mešanović, predstavnik firme “Nove pijace”, koja upravlja “Arizonom”.

(Nezavisne)