Početna Prijedorski region VARIRA BROJ ZARAŽENIH “Situacija u Prijedoru se smiruje polako”

VARIRA BROJ ZARAŽENIH “Situacija u Prijedoru se smiruje polako”

Broj zaraženih virusom korona na području Prijedora varira, a trenutno je pozitivno 36 osoba, dok su u izolaciji 122, rekla je načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Milica Otković.

Otkovićeva je precizirala da je do sada 5.871 osoba izašla iz zdravstvenog nadzora, da je ukupan broj oporavljenih 1.064, a ukupno umrlih 73.

– Nadam se da se polako smiruje i vidjećemo ubuduće kako ide – rekla je ona novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru Andrija Vukotić naveo je da na kovid odjeljenju glavnog objekta bolnice ima 29 pacijenata, a u kovid bolnici 18.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dva pacijenta, a 23 na kiseoničkoj potpori.

– Iz Prijedora je 30 pacijenata, iz Novog Grada osam, iz Kozarske Dubice pet, iz Oštre Luke tri i iz Krupe na Uni jedan. Na sreću, u posljednja 24 časa nije bilo umrlih – rekao je Vukotić.

Štab se danas upoznao o obavezujućoj instrukciji koju je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske dostavilo gradonačelniku Prijedora, a kojom se ukazije na ozbiljnost epidemiološke situacije i važnost poštovanja propisanih mjera.

Štab je upoznat sa obavezom kontinuiranog rada komunalne policije i potrebe povećanja broja komunalno-inspekcijskih nadzora nad poštovanjem propisanih mjera.

Srna

ASHA prodaja vozila