Početna Humanost Vapaj maloljetne kćerke: Hitna transplantacija bubrega nophodna za spas života

Vapaj maloljetne kćerke: Hitna transplantacija bubrega nophodna za spas života

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Hitna transplantacija bubrega neophodna je za spas života Saudine Behremović (38) iz Sanskog Mosta, a kako bi u Francuskoj bio urađen operativni zahvat, neophodno je prikupiti 60.000 eura.

Ona je majka maloljetne kćerke, a prije dvije godine dijagnostikovano joj je teško oboljenje bubrega i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ljekari su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas.

– Život vam se promijeni u trenutku. Sada se svi poslovi i planovi prilagođavaju od jednog do drugog odlaska na dijalizu i život se odvija u sjenci bolesti – kaže Saudina.

Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji „Otvorena mreža“, koja pomaže projekte liječenja građana BiH u inostranstvu.

Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor bubrega za svoju kćerku, a preko „Otvorene mreže“ organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju.

Zahvat bi trebalo da bude obavljen u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu, gdje je Saudina već putovala i uradila preliminarne zdravstvene preglede.

Kako bi operacija što prije bila obavljena, neophodno je prikupiti potrebna novčana sredstva u što kraćem roku, pa je u proteklom periodu za pomoć Saudini organizovan niz humanitarnih akcija.

Prikupljen je dio sredstava, ali ne i cjelokupan iznos koji je potreban. Inače, „Otvorena mreža“, na čijem se čelu nalazi Almir Ćehajić Batko, poznati glumac i voditelj, osnovana je prije 10 godina.

Svoje aktivnosti prezentuje kroz otvoreni program pod nazivom „Udri muški“, koji se emituje na više radijskih i televizijskih stanica.

Svi koji žele pomoći u liječenju, novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun otvoren kod BBI banke: 1414781310052972 na ime Saudina Behremović.

ASHA prodaja vozila