Građani koji žive u blizini boračkih zgrada na Pećanima, jutros su bili zatečeni prizorom oborenih kontejnera i razbacanog smeća, od kojeg je dio završio i na saobraćajnici. Po dojavi građana, brzo su reagovale nadležne službe, a komunalci u kratkom roku uklonili otpad i vratili kontejnere u prvobitni položaj. Još se ne zna ko stoji iza ovog vandalskog čina, ali uvođenjem video-nadzora na širem gradskom području i kažnjavanjem nesavjesnih pojedinaca, tome će se stati u kraj, ističu u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

“Ovo je jedan sraman čin i ovom vandalizmu se mora stati u kraj represivnim mjerama. Nema smisla tako nešto raditi. Grad ulaže mnogo novca u rješavanje komunalne infrastrukture, čišćenje grada, obezbjeđivanje kontejnera, kanti za smeće i svega ostalog što je neophodno za prikupljanje otpada, i onda neka neodgovorna lica po noći devastiraju sve te kante i kontejnere”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik ovog odjeljenja.

Kabić je rekao da je važna saradnja građana s Gradskom upravom i policijom, te da treba da prijavljuju ovakve slučajeve.

“Mi ćemo u narednom periodu pokriti grad video- kamerama i sigurno da ćemo onda imati dosta argumenata za sankcionisanje svih koji rade ovakve neprimjerene stvari”, istakao je Dragoslav Kabić.
On je potencirao važnost preventivnog uticanja na mlade generacije i njegovanja kulture življenja, kako se ovako nešto ne bi ponavljalo.

Kozarski vjesnik