Početna Prijedorski region Uzvodno, vodostaj rijeke Sane u porastu, a problem predstavljaju i površinske vode

Uzvodno, vodostaj rijeke Sane u porastu, a problem predstavljaju i površinske vode

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta novinarima je potvrdio da je vodostaj rijeke Sane u Prijedoru trenutno 261 centimetar, a Gomjenice 311.

” Uzvodno, vodostaj rijeke Sane je u porastu dok u Ključu opada”, izjavio je Krneta.
On je dodao da u Prijedoru tretnutno problem predstavljaju površinske vode.

” Površinska kanalizaciona mreža ne može primiti povećan dotok vode budući da kiša od sinoć neprekidno pada i do sada je palo 30 litara kiše po kvadratnom metru”, rekao je Krneta.

On je dodao da su na terenu svi subjekti koji učestvuju u odbrani građana i njihove imovine od porasta vode i eventualnih izlijevanja vode iz vodotokova.

“Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Prijedor angažovala je pumpe na terenu i voda se ispumpava iz podrumskih prostorija više stambenih zgrada, ali i Doma penzionera, u Razvojnoj banci gdje je javljeno da je voda ušla u prostorije”, rekao je Krneta.

On je naglasio da se voda nalazi na ulicama grada i da je ušla u dvorišta, ali nije ušla u stambene objekte
” Zaplavljeni objekti su na Urijama, u naseljima Topolik, Vrbice i dio Puharske i na terenu su svi subjekti koji postavljaju vreće i vodu usmjeravaju u kanalizacionu mrežu”, istakao je Krneta.

Vodostaj rijeke Sane kod prvog stepena odbrane od poplava je 420 centimetara i Krneta je rekao da se dalja situacija prati i da sve zavisi od toga da li će kiša prestati ili nastaviti da pada u narednim časovima.