Početna Prijedorski region USVOJENI IZVJEŠTAJI O REALIZACIJI PODSTICAJA ZA POLJOPRIVREDU I PREDUZETNIŠTVO

USVOJENI IZVJEŠTAJI O REALIZACIJI PODSTICAJA ZA POLJOPRIVREDU I PREDUZETNIŠTVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku treće sjednice Skupštine grada Prijedora usvojen je izvještaj o radu Fondacije za razvoj “Prijedor” u 2020. godini, kao i informacije o realizaciji budžetskih sredstava za podsticaje za poljoprivredu, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća. Usvojen je i izvještaj o subvencijama za korisnike vodnih usluga za prošlu godinu.

Stav odbornika tokom diskusije je da je neophodno dodatno podržati prijedorske poljoprivrednike i privrednike. – Fondacija za razvoj mora biti više dostupna privrednicima i poljoprivrednicima. I sredstva moraju biti značajnija, moraju se bolje subvencionisati krediti i umanjiti kamatne stope – rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a, Goran Velaula.

Slično misli i šef Kluba odbornika DNS-a, Goran Predojević. – I izvještaja se vidi da se iz godine u godinu, sve manje građana prijavljuje za subvencije iz Fondacije za razvoj. I tokom diskusije smo istakli da je neophodna veća promocija Fondacije. I što je važnije, da Grad Prijedor u budućnosti preuzme veći rizik i daje veće garancije prilikom izdavanja kredita za naše privrednike i preduzetnike. Jer tako će sigurno oni stvarati veću dodatnu vrijednost – kaže Predojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kadrovskih pitanja, usvojeno je je rješenje o imenovanju Komisije za mlade. Komisiju čine Saša Bursać, Zlatko Ritan, Srđan Adamović, Maja Kljujić i Gordan Borojević. Usvojena je i odluka o raspisivanju Javnog poziva za izbor i imenovanje člana Odbora za žalbe. Prethodno je mandat prestao članu Lazaru Gajiću, koji je podnio ostavku na tu poziciju.

Takođe, odbornici su usvojili odluku o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje sekretara Skupštine grada Prijedora. Usvojena je i o odluka o odgađanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica. Razlog je preporuka Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, da se izbori odgode, zbog aktuelne epidemiološke situacije. Izbori će biti održani po sticanju uslova.

Usvojen je i program mjera za sprečavanje, suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti za ovu godinu, kao i plan i program mjera dezinsekcije i deratizacije.

KV

ASHA prodaja vozila