Početna Prijedorski region Usvojen Nacrt budžeta Grada za 2020. godinu

Usvojen Nacrt budžeta Grada za 2020. godinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su na jučerašnjem zasjedanju Nacrt budžeta Grada za 2020. godinu u iznosu od 44.378.587 KM.

Biljana Malbašić, načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora, rekla je da će Odjeljenje u narednom periodu razmotriti sve sugestije, primjedbe i diskusije odbornika.

– Razmotrićemo i konkretne odborničke amandmane, za koje se zaista nadamo da će ove godine stići na vrijeme. I da ćemo na taj način doći do najoptimalnijeg i najkvalitetnijeg budžeta za 2020. godinu – rekla je Malbašićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je navela da je bilo nekoliko primjedbi Ministarstva finansija RS. Jedna primjedba bila je čisto tehničke prirode – preknjižavanje sa grantova na transfere, a druga značajnija sugestija bila je da se umanji planirani iznos za Centar za socijalni rad, jer se transferi na republičkom nivou nisu povećavali.

– Treća primjedba je da se smanje izdaci za plate. Mi smo se rukovodili najavama da će Vlada povećati plate u javnom sektoru. Mi smo pokušali da podignemo određeni nivo plata. Iako budžetski okvir nije dozvoljavao da to uradimo u punom iznosu, ali je Ministarstvo zahtijevalo da to vratimo na početni nivo i mi ćemo to i izvršiti – rekla je Malbašićeva

Za Nacrt je glasalo 28 odbornika, a jedan je bio uzdržan.

Kozarski