Početna Politika USPJEŠNO SPROVEDENI IZBORI

USPJEŠNO SPROVEDENI IZBORI

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijeora održani su bez nepravilnosti koje mogu da utiču na izborni proces.

Ovo je potvrdio predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škonkrić i dodao da su prebrojani glasovi sa 126 od ukupno 130 redovnih biračkih mjesta.

-Po toj obradi  Slobodan Javor ima 13.076 glasova odnosno  53,42 odsto , a Goran Predojević  9.965 odnosno 40,71 odsto glasova –kaže Škondrić.

On je dodao da će Gradska izborna komisija otpakovati vreće sa preostala četiri biračka mjesta i prebrojati glasove zbog grešaka u popunjavanju obrazaca.

-Ostala su četiri mjesta koja će po zahtjevu GIK,  a po naredbi CIK, biti otpakovana  i utvrdićemo nepravilnosti koje su vjerovatno matematičke greške. Pozvali smo Biračke odbore koji su to radili, isto tako obavjestili smo političke subjekte da mogu poslati svoje posmatrače u Sporsku dvoranu da zajedno izvršimo brojanje i popunjavanje obrazaca. Birački odbori nisu vjerovatno dobro popunili obrazce i mi ćemo otvoriti vreće da vidimo šta je-rekao je on.

Škondrić dodaje da glasovi sa ova četiri mjesta ne mogu značajno da utiču na rezultat.

-Evo GIK ovaj dio privodi kraju danas ćemo to završiti i imaćemo unos.  CIK bi trebalo da u roku od 15 dana proglasi rezultate izbora i idemo dalje-poručio je Škondrić.

Dodao je da su tokom održavanja izbora  u Prijedoru bili i predstavnici CIK koji su pozitivno ocijenili rad Gradske komisije.

kozarski