Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijeora održani su bez nepravilnosti koje mogu da utiču na izborni proces.

Ovo je potvrdio predsjednik Gradske izborne komisije Prijedor Željko Škonkrić i dodao da su prebrojani glasovi sa 126 od ukupno 130 redovnih biračkih mjesta.

-Po toj obradi  Slobodan Javor ima 13.076 glasova odnosno  53,42 odsto , a Goran Predojević  9.965 odnosno 40,71 odsto glasova –kaže Škondrić.

On je dodao da će Gradska izborna komisija otpakovati vreće sa preostala četiri biračka mjesta i prebrojati glasove zbog grešaka u popunjavanju obrazaca.

-Ostala su četiri mjesta koja će po zahtjevu GIK,  a po naredbi CIK, biti otpakovana  i utvrdićemo nepravilnosti koje su vjerovatno matematičke greške. Pozvali smo Biračke odbore koji su to radili, isto tako obavjestili smo političke subjekte da mogu poslati svoje posmatrače u Sporsku dvoranu da zajedno izvršimo brojanje i popunjavanje obrazaca. Birački odbori nisu vjerovatno dobro popunili obrazce i mi ćemo otvoriti vreće da vidimo šta je-rekao je on.

Škondrić dodaje da glasovi sa ova četiri mjesta ne mogu značajno da utiču na rezultat.

-Evo GIK ovaj dio privodi kraju danas ćemo to završiti i imaćemo unos.  CIK bi trebalo da u roku od 15 dana proglasi rezultate izbora i idemo dalje-poručio je Škondrić.

Dodao je da su tokom održavanja izbora  u Prijedoru bili i predstavnici CIK koji su pozitivno ocijenili rad Gradske komisije.

kozarski