Početna Pozitivne priče Uspješni Bosanac u Njemačkoj, Adnan Fejzović proizvodi popularne električne motore

Uspješni Bosanac u Njemačkoj, Adnan Fejzović proizvodi popularne električne motore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je priča o još jednom uspješnom Bosancu koji je svoj biznis uspješno razvio u njemačkom gradu Kelnu. Riječ je od Adnanu Fejzoviću, automehaničaru koji se odlučio početi baviti sklapanjem, popravcima i prodajom trenutno veoma aktuelnih električnih motora.

Adnan je od 1992. godine u Njemačkoj, a odakle je došao iz rodne Vogošće.Kako je rekao radio je sve i svašta, bilo je uspona i padova, a biznis sa električnim motorima je konačno ono što ga podobro uzdiglo kako poslovno isto tako i privatno. Električni motori postali su hit u Njemačkoj,a mogu se puniti bilo gdje gdje postoji normalna električna utičnica, piše Ekspanzija.com.

– Sa ovim biznisom započeo sam prošle godine u oktobru i posao je jako dobro krenuo. Ja sam prvi i jedini u Kelnu, Dizeldorfu i Frankfurtu koji se bavi prodajom ove vrste motora. Imaju dva modela , jedan je sa jednim a drugi sa dva sjedala. Mogu dostići brzinu do 70 km na sat, a sa napunjenom baterijom mogu da pređu do 75 kilometara. Nakon toga baterija se mora puniti oko četiri sata. Ovo su eko-motori koji čuvaju okoliš i zrak. Cijena jednog motora se kreće oko 2.000 eura. Oni se proizvode u Honk Kongu, a ja po njih idem u Amsterdam. Iz Amsterdama ih prebacujem u Keln i onda ih ja tu sastavljam i osposobljujem za prodaju, odnosnu bezbjednu vožnju – rekao je Fejzović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fejzović sa prijeteljem

 

– Prije nekoliko dana kada sam se ovim motorom vozio kroz grad, primijetio sam da me prati policija. U jednom momentu su upalili njihovu rotaciju i pokazali mi znak da se zaustavim. Odmah mi je prošlo kroz glavu da nisam napravio neki prekršaj, ali  koliko sam znao, nisam. Prilazi meni policajac sa smiješkom, zagleda motor i najljubaznije me zamolio, ako mogu da mu ga nakratko ustupim , da bi se malo provozao. Taj isti policajac je nakon nekoliko dana došao do moje radnje i kupio taj električni motor – rekao je.

ASHA prodaja vozila