Početna Prijedorski region Uspjeh Prijedorčanina: Denisova američka akita i zvanično naljepši mladi pas u BiH

Uspjeh Prijedorčanina: Denisova američka akita i zvanično naljepši mladi pas u BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denis  Đurić iz  Ljubije kod Prijedora, vlasnik je devet mjeseci stare ženke, rase američka akita koja je nakon posljednjge takmičenja , „Sarajevo Winner“ održanog nedavno u Sarajevu  u konkurenciji od 300 pasa postala i zvanično najljepši mladi pas u Bosni i Hercegovini. Titulu  naljpšeg mladog šamipona osvojila je na istom takmičenju i u Federaciji BiH. Denis kaže da je riječ o izuzetno odanoj i vjernoj rasi koja je u Ljubiju u njegovu odgajivačnicu stigla iz Rusije.

-Zove se zvanično Deluksi , ali smo to malo skratili i ostala je Luksi. To je zaista , slobodno to mogu reći, posebna, ali prilično skupa za održavanje vrsta psa. Gajena je tako da može biti sjajan kućni ljubimac i potpuno odana svom vlasniku – kaže Denis koji nije žalio ni truda , ni novca da Deluksi kvalitetno pripremi za ovo prestižno takmičenje. Osim ovog uspjeha ova američka akita , koja je u Ljubiju stigla kao beba, ima i još četiri ranije osvojena priznanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Đurićevoj odgajivačnici borave još tri psa iste rase. Slijede i nova takmičenja i odlasci u Srbiju i Hrvatsku.

-Da ne bude zabune u pitanju je hobi koji mi predstavlja veliko zadovoljstvo, mada je nakon ove posljednje titule interes za Deluksi porastao. Posebno kod odgajivača- kaže Đurić i dodaje da je Luksi izuzetno laka za dresuru.

 

Prijedor24.com