Početna Prijedorski region USKORO RJEŠAVANJE PROBLEMA STANARA BORAČKIH ZGRADA

USKORO RJEŠAVANJE PROBLEMA STANARA BORAČKIH ZGRADA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi stanara boračkih zgrada na Pećanima uskoro će biti riješeni. Rečeno je to nakon današnjeg sastanka Duška Milunovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Milenka Đakovića, gradonačelnika Prijedora sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika boračkih zgrada u ovom naselju.

Stanari boračke zgrade na Pećanima u kojoj je smještena Javna kuhinja “Optimisti” mjesecima muku muče sa neugodnim mirisom koji se širi iz kuhinje. Prema riječima Boška Beronje, predsjednika ZEV-a ove boračke zgrade, bezbjednost stanara je dovedena u pitanje.

– U ovoj zgradi živi 90 porodica. Ujutro kada ustanete, ne možete otvoriti prozor, niti boraviti u stanu od neugodnih mirisa. Zatim, svaki dan puno ljudi tu cirkuliše. Najveći problem je bezbjednost stanara. Može doći i do toga da se zgrada, ne daj Bože, zapali zbog taloženja masnoće u ventilacionim sistemima. Nadamo se da će taj problem u što skorijem vremenu biti riješen, kako ne bi trpili veće posljedice – dodao je Beronja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska uprava će što hitnije pristupiti rješavanju ovog problema, poručio je gradonačelnik Đaković.

– Problem stanarima stvaraju ispusni gasovi iz kuhinje koja nije bila tehnički ispravno priključena i to ćemo u skorijem vremenskom roku riješiti. Što se tiče potrebe za izmještanjem javne kuhinje iz zgrade koja je dodjeljena boračkim kategorijama, u dogledno vrijeme ćemo tražiti adekvatno rješenje, jer jako je malo slobodnih prostorija kojima raspolaže grad za ove namjene – poručio je gradonačelnik.

Ministar Milunović je rekao da je u toku postupak prenošenja vlasništva nad stanovima u ovoj boračkoj zgradi na Pećanima na krajnje korisnike, nakon što je Vlada Republike Srpske vlasništvo prenijela na Grad Prijedor.

Ovaj postupak je bio zaustavljen zbog epidemije virusa korona. Opet je pokrenut i u najskorije vrijeme biće riješen. Ostalo da se završi uređenje zemljišta oko tri boračke zgrade u ovom naselju, što je po ugovoru koji je potpisan između Vlade RS i Grada Prijedora trebalo biti uređeno, ali iz tehničkih razloga čekala se izgradnja još jedne zgrade. Mislim da smo sada to prevazišli i da je taj period isuviše dug da bismo čekali na izgradnju, prilagođavanje i uređenje tog zemljišta. Dogovorili smo se da se u najskorije vrijeme pristupi uređenju zemljišta i parkinga, koji je neophodan, prije svega, ratnim vojnim invalidima koji žive tamo – rekao je Milunović.

Stanari će na ovaj način dobiti i adekvatan prilaz boračkim zgradama.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila