Početna Prijedorski region USKORO NASTAVAK REHABILITACIJE PUTA PRIJEDOR-BANJALUKA

USKORO NASTAVAK REHABILITACIJE PUTA PRIJEDOR-BANJALUKA

Uskoro bi trebalo da se nastave radovi na rehabilitaciji magistralnog puta Prijedor-Banjaluka,  tačnije trase od  Kozarca do Prijedortske petlјe ukupne dužine 37 KM. Prošle godine u potpunosti je zavržena dionica od Kozarca do Verića.

Radove izvodi preduzeće „Prijedorputevi“, iz kojeg poručuju da se nadaju da će uskoro ponovo izvesti mehanizaciju i lјudsvo da nastave gdje su stali prošle godine.

“U oktobru i novembru su izvođeni radovi na dodatnih devet km od Verića do Ivanjske, i urađen je bitonosivi sloj. Tada su radovi obustvlјeni zbog zimskih uslova,  tako da smo prošle godine uradili oko 50% poslova”, rekao je direktor „Prijedorputeva“ Radenko Crnogorac.

Intenzivne pripreme za nastavak posla su u toku, a prije svege se čeka toplije vrijeme.

“Preostalo je još 15 km kompletnih radova na dionici od Ivanjske do Prijedorske petlјe. Sigurno ćemo krenuti sa struganjem i postavlјanju bitonosivog slojeva, dok ćemo radove na habajućem sloju ostaviti za maj, kada bi trebali biti konstantniji vremenski uslovi i temperature koje su potrebne za kvalitetno izvođenje asfaltnih slojeva”, naveo je Crnogorac.

Iz “Prijedorputeva” rekli su da Putevi RS, koji su investitor, imaju obezbijeđena sredstva za ove radove, i očekuju da će ove sezone posao biti završen. Ukupna vrijednost posla je 22 miliona KM. Iz ovog preduzeća rekli su da će o tačnom datumu nastavka izvođenja radova javnost biti na vrijeme obavještena, kao i o režimu saobraćaja, te trasama zaobilaznica.

kozarski