Početna Prijedorski region USKORO BESPLATAN KURS ZA IZRADU 3D BIM MODELA

USKORO BESPLATAN KURS ZA IZRADU 3D BIM MODELA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i firma

za projektovanje i građevinski menadžment “BP-Bau” organizovaće besplatni kurs „BIM Allplan konstrukterstvo“, u okviru projekta “Prijedor Circle Hub”, koji prodržava Vlada Švicarske.

Ovaj kurs kroz teoretski i praktični dio polaznicima će pružiti priliku da se bolje upoznaju sa aspektima i prednostima koje nudi BIM pristup projektovanju, te kako ga primjeniti u praksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Firma “BP-Bau” nam se obratila zbog potrebe za specifičnim stručnim kadrom, koji trenutno ne postoji na našem tržištu rada. Upravo u cilju edukacije, stručnog osposobljavanja i povezivanja sa firmama kojima su potrebni ti kadrovi organizujemo ovaj kurs – rekao je Marko Goronja, tehnički asistent na projektu.

Kurs je namijenjen za nezaposlena lica koji žele da nauče nešto više o izradi 3D BIM modela ili da unaprijede svoje znanje. Prednost imaju učenici završnog razreda srednje građevinske škole u Prijedoru, nezaposleni građevinski tehničari i inženjeri, te osobe sa poznavanjem njemačkog jezika.

– Drago nam je da možemo zajedno u istom prostoru sa istom idejom da mladim ljudima pružimo šansu da se dodatno edukuju, da steknu specifična znanja koja će im omogućiti na budu konkurentni na tržištu rada i to ne samo ovdje, jer firma “BP-Bau” ima tržište u inostranstvu i to je dobra kombinacija za mlade. Da ne odlaze odavde, već da rade po ovom modelu – pojasnio je Bojan Jojić, koordinator Info-centra za investitore u agenciji “PREDA-PD”.

Firma “BP-Bau” sa tri zaposlena inženjera građevine sa radom je počela 2017. godine u Prijedoru. Danas broji 17 zaposlenih koji se bave projektovanjem u građevini i svoje planove plasiraju na njemačko tržište. Ponuda stručne radne snage za njihovu firmu na području Prijedora je jako slaba, zato su se odlučili za organizovanje ovog kursa.

– Po završetku ovog kursa mi ćemo moći da osnujemo grupu ljudi koje ćemo zaposliti u našoj firmi, kada nam se posao bude još više širio, jer već sada imamo tendenciju rasta. Sada se projektovanje nalazi u eri digitalizacije, a kod nas sve to kasnije stiže, zato smo sa ljudima iz agencije odlučili da organizujemo kurs, na kojem bi mladi mogli da vide prednosti ovog programa. Mi smo jedni od rijetkih u BiH koji ga koriste, znamo da pored nas postoji jedna firma u Sarajevu i Mostaru – rekao je Dragan Petrović, direktor firme “BP Bau”.

– Mi smo ovdje pioniri tog načina rada, čak i zapadna Evropa se još edukuje u svemu tome. Mislim da je ovo odlična prilika za ljude iz Prijedora koji su u arhitekturi i građevinarstvu da steknu stručna znanja – dodao je Armin Kočanović, projektni inženjer u firmi “BP Bau”.

Ovo je samo jedan u nizu kurseva koji se održavaju u okviru projekta “Prijedor Circle Hub”, a cilj je usavršavanje mladih u oblasti informacionih tehnologija i kreativne industrije.

– Kako bi uvezali što veći broj studenata, mladih i nezaposlih lica, koji su aktivni ili zainteresovani da djeluju na polju kreativnih tehnologija, IT sektora i kreativne industrije – naglasila je Vedrana Šmitran, menadžer komunikacija projekta “Prijedor Circle Hub”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj polaznika kursa je ograničen na 10. Sve informacije o javnom pozivu, koji je otvoren danas, zainteresovani mogu pronaći na sajtu Prijedor Circle Hub-a.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila