Početna Vijesti Ušao u reaktor u Černobilu, tamo ga dočekao prizor kao u horor...

Ušao u reaktor u Černobilu, tamo ga dočekao prizor kao u horor filmovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom posjete ostacima nuklearne elektrane snimio je brojna videa i fotografije, ali pronašao je i nešto jako uznemirujuće.

Neil Ansell koji se pod nadimkom Abandoned Explorer bavi istraživanjem napuštenih mjesta je svoj najnoviji projekt odlučio snimiti u Černobilu.

Prilikom posjete ostacima nuklearne elektrane snimio je brojna videa i fotografije, ali pronašao je i nešto jako uznemirujuće.

Između ostalog, Neil je ušao u jedan od tornjeva za vodu koji su se koristili za hlađenje reaktora, ali i u sam reaktor broj pet, jedan od reaktora koji nisu bili korišteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najstrašnijih stvari koje je tamo zatekao bile su kosti rasute po podu, a među njima se nalazila i gas-maska, zbog čega bi se moglo zaključiti da se radi o ljudskim ostacima, ali Neil je ustvrdio da je riječ o ostacima neke životinje.

“Ne znam kojoj bi životinji mogle pripadati. Što god da je, imalo je ogromne kosti. Ovo je zaista jako čudno mjesto za pronalazak hrpe kostiju”, rekao je.

Reaktor broj pet je u vrijeme eksplozije tek bio u izgradnji, bio je 70 posto dovršen, ali nakon nesreće je napušten, a Neil je u njemu pronašao i dizalicu u raspadu.

Iznenadilo ga je što je pronašao drveće kako raste oko reaktora, ali još više prisustvo pasa lutalica. Inače, životinje koje su se nalazile oko reaktora četiri koji je eksplodirao morale su biti ubijene kako bi se spriječilo širenje radijacije.

cera - Ušao u reaktor u Černobilu, tamo ga dočekao prizor kao u horor filmovima