Početna Prijedorski region URUČENI KLJUČEVI STANOVA ZA 20 PORODICA U RAŠKOVCU

URUČENI KLJUČEVI STANOVA ZA 20 PORODICA U RAŠKOVCU

Uručivanjem ključeva za 20  interno raseljenih porodica, svečano je otvorena stambena zgrada u Ulici Muharema Suljanovića u Raškovcu. Ova  zgrada izgrađena je u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja CEB2. Ukupna vrijednost projekta je 1.700.000 KM, od čega je Vlada RS izdvojila 1,4 miliona, a Grad Prijedor oko 300.000 KM. U okviru ovog projekta, stanovi su kompletno opremljeni namještajem i bijelom tehnikom.

“Potpuno sam svjestan da je to urađeno gotovo 26 godina poslije rata, ali i ova zgrada je dokaz da Vlada Republike Srpske i dalje misli na izbjeglice, raseljene i povratnike, kojima je neophodno stambeno zbrinjavanje”, rekao je Ljubo Ninković, vršilac dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS.

On je podsjetio da su u Prijedoru, kroz ovaj vid kolektivnog stanovanja, stambeno  riješene 102 porodice i 25 porodica kroz individualno stanovanje. Putem zajedničkih projekata i domaćih ulaganja, Vlada RS je, u posljednjih šest godina, u Prijedoru uložila preko šest miliona KM, rekao je Ninković.

Gradonačelnik Dalibor Pavlović rekao je da je Grad dodatno izdvojio 25.000 KM, da bi stanarima ove zgrade obezbijedili grijanje na pelet umjesto na drvo.

“Danas useljenih 20 porodica, Grad Prijedor će i ubuduće pomagati kroz subvencije zakupnine, vode i kanalizacije, a cilj nam je i da za najugroženije korisnike omogućimo subvencije za grijanje i struju”, rekao je Pavlović i podsjetio da su zbog stanara ove i susjedne zgrade u Raškovcu, koja je otvorena prošlog mjeseca, uveli novu prigradsku liniju.

kozarski.com