Početna BiH Uprkos pandemiji: Očekuju se letovi na nove destinacije s aerodroma u Banjoj...

Uprkos pandemiji: Očekuju se letovi na nove destinacije s aerodroma u Banjoj Luci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S aerodroma u Banjoj Luci bi se uskoro mogli očekivati letovi na nove destinacije s obzirom na to da se oko toga pregovara s novom aviokompanijom. Međutim, generalni direktor Milan Račić nije još želio otkriti o kojoj aviokompaniji je riječ već je kazao da će se ovime omogućiti neke nove rute iz drugog najvećeg grada u BiH.

ExYu Aviation piše da Air Srbija trenutno obavlja rute između Beograda i Banje Luke, dok turska aviokompanija Freebird Airlines ima charter letove iz Antalije.

Od danas, aviokompanija Ryanair će nastaviti letove iz Memmingena u Banju Luku, dok će od ponedjeljka početi i onaj iz Brisela. Preostale rute Ryanair planira nastaviti početkom zimske 2020/2021. sezone, tačnije, krajem oktobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pratit ćemo epidemiološku situaciju u Evropi kao i sve pravila i propise o ulasku u zemlje, međutim, očekujemo da će nastavak ostalih letova možda biti i ranije nego je planirano, čak u septembru ili početkom oktobra”, kazao je Milan Račić, generalni direktor aerodroma u Banjoj Luci.

Ryanair također namjerava pokrenuti novu rutu iz Bergama prema Banjoj Luci 26. oktobra, dok će njegova druga poslovnica Niki istog dana pokrenuti letove za Beč.

Pandemija koronavirusa je utjecala na to da se obustavi veliki broj letova s aerodroma u Banjoj Luci i time je zaustavljen impresivan rast kakav je zabilježen prošle godine, a tome su najviše doprinijeli letovi kompanije Ryanair.

“Prije pandemije koronavirusa razgovarali smo o tome da Ryanair otvori svoju bazu u Banjoj Luci, međutim, sada preostaje da vidimo šta će se dogoditi po završetku ove krize. Imali smo pregovore i oko uspostavljanja interkontinentalne usluge te se također nadamo nastavku tih razgovora. Turski avioprijevoznik je također zainteresovan za saradnju s aerodromom Banja Luka i za nas je bilo veoma važno što smo se ‘otvorili’ svijetu prošle godine i uspostavili nove letove. Sada smo u procesu traženja novih aviokompanija i proširenja postojeće mreže naših destinacija”, poručio je Račić.

ASHA prodaja vozila