Početna Vijesti Upozorenje: Narandžasti meteolalarm zbog jakog nevremena

Upozorenje: Narandžasti meteolalarm zbog jakog nevremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi meteorologa danas će Republiku Srpsku zahvatiti snažnije nevrijeme sa obilnim pljuskovima i jakim naletima vjetra, zbog čega iz Republičke uprave Civilne zaštite pozivaju građane da u skladu sa prognozom planiraju boravak na otvorenom.

I Federalni hidrometerološki zavod je izdao narandžasto upozorenje za sjever i sjeveroistok BiH, a upozorenje se odnosi na period od 14 do 22 sata.

Narandžasto upozorenje se odnosi na regiju Banjaluke, Bihaća, Prijedora i Tuzle, dok je žuti meteoalarm upaljen za sve ostale gradove u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjeveru i sjeveroistoku Srpske očekuju se lokalne nepogode sa grmljavinom, kišom i olujnim naletima vjetra.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju građanima da planiraju boravak na otvorenom prostoru u skladu sa prognozom meteorologa, obrate pažnju i dodatno obezbijede imovinu i u slučaju potrebe pozovu pomoć na broj 121.

“Očekujemo da nadležni subjekti u obezbjeđivanju normalnog odvijanja životnih tokova u Republici Srpskoj obrate pažnju na nadolazeće meteorološke uslove i da u skladu s tim izvršavaju svoje obaveze”, navodi se u saopštenju.

Republička uprava Civilne zaštite je u pojačanom režimu rada.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se u drugom dijelu dana očekuje jače naoblačenje sa zapada koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponegdje i nepogode sa gradom.

ASHA prodaja vozila