Početna Vijesti “UPOZORAVAJU ME DA ĆUTIM AKO ŽELIM OSTATI ŽIV” Stanivuković u parlamentu o...

“UPOZORAVAJU ME DA ĆUTIM AKO ŽELIM OSTATI ŽIV” Stanivuković u parlamentu o nerasvijetljenim ubistvima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanik PDP Draško Stanivuković pokazao je u parlamentu Srpske fotografije sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj je prije sedam godina poginuo Nikola Đurović, te javno upitao ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača šta je sa istragom o tom slučaju.

Stanivuković je tokom rasprave u parlamentu Srpske o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru, kazao da mu je fotografije dao otac stradalog Đurovića, koji ne vjeruje u zvaničnu istragu policijskih organa koji su utvrdili da je nesreću skrivio Nenad Radinković.

– Ove fotografije ukazuju da je Đurović smrtno stradao, ne krivicom Radinkovića kako ovdje piše, već drugih lica. Ovim fotografijama treba da se bavi MUP – naveo je Stanivuković. On ističe da se na fotografijama jasno vidi sva nelogičnost u ovom slučaju, te pozvao nadležne da se pozabave time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanivuković je istakao da neće prestati govoriti o nerasvijetljenim ubistvima, uključujući Milana Vukelića, te upitao šta je sa tim slučajem ako se zna da je ubijeni javno govorio da mu se prijeti.

– Gdje su ubice i nalogodavci? – upitao je Stanivuković.

On se osvrnuo i na ubistvo Slaviše Krunića navodeći da je juče obišao njegovu porodicu, gdje su ga svi prisutni upozorili da se čuva jer u protivnom neće dugo biti živ.

– Nemoj govoriti o ubistvima i kriminalu. Ćuti, jer nećeš biti živ. Pa gdje je tu sloboda govora ako moramo svi ćutati. Krunić je bio moj tetak, a njegova kćerka je moja sestra. Imam pravo da pričam o njemu. To je bio čovjek koji je imao svoj stav, karakter i nije dao nikome da ga ucjenjuje. Slaviša Krunić nije mogao dobiti ni jedan javni tender, niti jedan posao. Imao je opstrukcije i pritiske. Htjeli su mu oteti posao i uništiti ga. Iz tog razloga imam puno pravo da kažem da je vlast tom čovjeku oduzela pola života, dok su mu drugu polovinu oduzele ubice i nalogodavci – istakao je Stanivuković.

On je upitao zbog čega današnja sjednica NSRS nije počela minutom  ćutnje za ubijenog Krunića.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila