Početna BiH Upaljen žuti i narandžasti meteoalarm u BiH

Upaljen žuti i narandžasti meteoalarm u BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za regije Foče, Trebinja, Mostara, Livna i Bihaća za danas je upaljen narandžasti meteoalarm, dok je u ostatku Bosne i Hercegovine upaljen žuti, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Građani se upozoravaju na jače udare vjetra i obilnije padavine.

Vrijeme je opasno. Neuobičajne vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa kišom. Na sjeveru većinom slabije padavine. Jače padavine na području Hercegovine. Obilnija kiša se očekuje na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se prognozira između 50 i 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito dio prijepodneva. Očekuju se jaki udari juga. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 12 i 18°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Jutarnja temperatura vazduha oko 10°C, a najviša dnevna temperatura vazduha oko 13°C.

ASHA prodaja vozila