Početna BiH UNSKO-SANSKI KANTON NA IVICI KOLAPSA: Migranti bez nadzora iz Cazina idu ka...

UNSKO-SANSKI KANTON NA IVICI KOLAPSA: Migranti bez nadzora iz Cazina idu ka Velikoj Kladuši

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Unsko-sanski kanton na ivici kolapsa kada se radi o migrantskoj krizi svjedoče i prizori koje je danas zabilježio reporter Avaza.

Naime, grupu od oko 100 migranata sreo je na putu od Cazina ka Velikoj Kladuši. Migranti su se slobodno kretali uz glavni put bez ikakvog bezbjednosnog nadzora.

Bosna i Hercegovina još nema rješenje za ovaj problem, koji se najviše odražava na USK.

Evropska komisija danas je saopštila da će osigurati dodatna dva miliona evra humanitarne pomoći za migrante i izbjeglice u Bosni i Hercegovini te ponovo zatražila od bosanskohercegovačkih vlasti da osiguraju nove lokacije za smještaj migranata kako bi im se osigurali adekvatni uslovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– S približavanjem zime ubrzavamo podršku, tako da naši humanitarni partneri mogu dostaviti više pomoći onima kojima je potrebna. Naša je pomoć u prvom redu namijenjena za hitnu zdravstvenu zaštitu te podjelu vreća za spavanje, toplih jakni, hrane i lijekova. Ključno je da vlasti hitno omoguće dodatne smještajne kapacitete kako bi osigurali sigurne i dostojanstvene uslovevjete života migranata i izbjeglica u zemlji – saopšteno je iz Evropske komisije.

Srpska Info

cera - UNSKO-SANSKI KANTON NA IVICI KOLAPSA: Migranti bez nadzora iz Cazina idu ka Velikoj Kladuši