Početna Zdravlje Ultimativni savjeti koji će vaš trening učiniti uspješnim

Ultimativni savjeti koji će vaš trening učiniti uspješnim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri ultimativna savjeta koja prethode uspjehu u vježbanju odnose se na redovno vođenje kalendara fizičkih aktivnosti, kuhanja kod kuće i istrajnosti u treniranju, prenosi Now To Love.

Svaka proslava dolaska Nove godine sa sobom donosi i neke nove planove i želje za period koji predstoji, a neke od njih su vezane za promjenu prehrambenih navika i početka vježbanja.

Kalendar aktivnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od vrlo važnih stvari kada govorimo o treninzima jeste da napravite kalendar svojih fizičkih aktivnosti. Unaprijed određenih termina trebate se slijepo držati. U kalendar upišite najmanje tri treninga sedmično koje ćete redovno obavljati u naredna dva mjeseca. Nakon uspješnog plana vježbanja, nagradite se periodom odmora kod kuće ili kupovinom.

Kuhajte kod kuće

Kada jedemo izvan kuće, gubimo kontrolu nad veličinom porcije, kvalitetom i količinom sastojaka u hrani. Naime, kuhari uvijek koriste previše ukusnih sastojaka koji su sačinjeni uglavnom od masti, šećera i soli. Probajte praviti ukusnu, brzu i jednostavnu hranu koja će vas učiniti sitom, ali koja u sebi neće imati velike količine navedenih sastojaka.

Budite istrajni

Budite istrajni u svojim nastojanjima da smršate ili da izgradite lijepo tijelo. Samim tim, kada ste umorni ili neraspoloženi nemojte preskakati unaprijed isplanirano vježbanje iz razloga što će vas to učiniti nemarnim i lijenim. Uvijek budite spremni za trening.

ASHA prodaja vozila