Početna Prijedorski region UKLONJENI GRAFITI NEPRIMJERENOG I UVREDLJIVOG SADRŽAJA

UKLONJENI GRAFITI NEPRIMJERENOG I UVREDLJIVOG SADRŽAJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora izvršilo je snimanje grafita neprimjerenog i uvredljivog sadržaja na stambenim zgradama, garažama i drugim objektima i svi takvi grafiti su prekrečeni.
“Uočeno je postojanje takvih grafita na 13 pojedinačnih lokacija, i to u ulicama: Svetosavska, Zanatska, Miloša Obilića, Vuka Karadžića, Kralja Aleksandra, Vojvode Putnika, Mitropolita Petra Zimonjića i Doktora Mladena Stojanovića”, rekao je Branko Švraka iz ovog odjeljenja.

Odjeljenje je ovaj posao obavilo po dopisu Policijske uprave /PU/ Prijedor, a nakon više apela gradskog Foruma za bezbjednost zajednice.

Omladinski savjet grada Prijedora je na osnovu dosadašnjih zaključaka Foruma ostvario kontakt sa navijačkim grupama i namjerava s njima raditi u dvije faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prvoj fazi im je omogućena slobodna površina za iscrtavanja navijačkog grafita koji je primjerno urađen, a u drugoj fazi radiće se na uspostavljanju partnerskog odnosa kako bi se razgovaralo o potrebama ove populacije i smanjenju negativnih pojava za koje se vezuju navijačke grupe”, rekao je Srđan Šobot iz Omladinskog savjeta.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora traži i od uprave Fudbalskog kluba “Rudar” i ostalih institucija da daju svoj doprinos i pomognu Omladinskom savjetu u uspostavljanju bolje saradnje sa navijačkim grupama koje traže svoje mjesto u društvu.

Srna

ASHA prodaja vozila