Početna BiH Ukidanje letova iz Tuzle i Sarajeva

Ukidanje letova iz Tuzle i Sarajeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aviokompanija “Wizz Air” je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje biće pogođen zbog toga.

Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Sjeverne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

Tokom novembra, prevoznik više neće opsluživati Podgoricu s obzirom na to da će svih šest ruta iz crnogorske prjestonice biti suspendovano. Ipak, neki letovi biće vraćeni u decembru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Wizz Air” je ponovo odgodio početak novih letova od Milana do Prištine, a novi datum za početak je 19. decembar. Takođe, obustavili su i liniju između Dortmunda i Splita, koja je uspostavljena ovog ljeta, a za koju je bilo planirano da funkcioniše i tokom zimske sezone.

Nekoliko ruta koje su i dalje aktivne, kao što su Memingen – Podgorica, Beč – Ohrid i Stokholm Skavsta – Skoplje, biće suspendovane za dvije sedmice, a neće ih biti tokom zimske sezone.

Prevoznik planira obnoviti neke linije u novembru i decembru, ali je malo vjerovatno da će se ovo promijeniti, piše portal Ex-Yu Aviation.

Većina letova neće biti obnovljena do ljetne sezone naredne godine, koja počinje krajem marta. “Wizz Air” je u procesu obnavljanja nekih ruta koje su privremeno otkazane preko ljeta, uključujući Skoplje – Turku i Beograd – Larnaka, dok će letovi na relacijama Skoplje – Nirnberg, Skoplje – Kopenhagen i Beograd – Baden-Baden biti ponovo uspostavljeni krajem mjeseca.

Uprkos smanjivanju saobraćaja na prostoru bivše Jugoslavije, “Wizz Air” se širi u zapadnoj Evropi, a najskorije je najavio pokretanje domaćih linija u Norveškoj.

Kompanija se suočila sa padom broja putnika od 60 posto u septembru, mjesecu za koji su se nadali da će označiti početak oporavka.

Kako kažu zvaničnici aviokompanije, njen kapacitet je ostao za 40 posto niži u odnosu na isti mjesec prošle godine. Ovog oktobra avioni ove aviokompanija lete sa samo 50 posto kapaciteta. Ne predviđa se rad većim kapacitetom tokom zime ako se zadrži trenutna situacija sa pandemijom. Međutim, postojeće operacije su znatno veće od aktivnosti većine drugih evropskih aviokompanija.

Evo kada se očekuje obnavljanje letova iz Tuzle i Sarajeva:

Tuzla – Salzburg: 28. mart 2021.

Tuzla – Beč: 30. mart 2021.

Tuzla – Billund: 30. mart 2021.

Tuzla – Basel: 4. decembar 2020.

Tuzla – Keln: 28. mart 2021.

Tuzla – Friedrichshafen: 29. mart 2021.

Tuzla – Baden-Baden: 30. mart 2021.

Tuzla – Vaxjo: 29. mart 2021.

Sarajevo – Budimpešta: 4. decembar 2020.

(Raport.ba)

ASHA prodaja vozila