Početna Crna hronika Uhapšeni zbog pljačke dvije crkve u Novom i Prijedoru

Uhapšeni zbog pljačke dvije crkve u Novom i Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

D.S. iz Petrinje uhapšen je juče zbog sumnje da je opljačkao pravoslavnu crkvu u mjestu Rudice, opština Novi Grad, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Lice se sumnjiči da je u srijedu između 17,00 časova do 06,50 časova sljedećeg dana nasilno ušao u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je ukrao određen broj crkvenih predmeta. Ukradeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenog i privremeno oduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, kako su naveli u Policijskoj upravi Prijedor, u prethodnom periodu policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, identifikovali i uhapsili S.D. iz Prijedora, zbog postojanja sumnje da je krajem juna u prijedorskom mjestu Kozarac opljačkao pravoslavnu crkvu.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u toku noći 20/21.06. nasilno ušlo u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je ukrao određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Tokom preduzimanja mjera i radnji utvrđeno je da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica D.S. i S.D. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za krivično djelo “Teška krađa”.

Nezavisne

cera - Uhapšeni zbog pljačke dvije crkve u Novom i Prijedoru