Početna Svijet Uhapšen profesor s Harvarda: Prodavao korona virus Kini!?

Uhapšen profesor s Harvarda: Prodavao korona virus Kini!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor na univerzitetu Hardvad, Charles Lieber (60) i još dvojica Kineza uhapšeni su u Americi. FBI je navodno objavio da postoje indicije da su oni prodali korona virus kineskoj državi.
SAD su upravo otkrile čovjeka koji je proizvodio i prodavao korona virus Kini. Doktor Charles, šef odjeljenja za hemiju i biologiju u Harvard univerzitetu je uhapšen – rekli su čelni ljudi FBI prilikom obraćanja naciji, objavio je danas beogradski tabloid Informer.

Inače vijest da je profesor Lieber uhapšen zaista je tačna, ali njegovo hapšenje nema apsolutno nikakve veze sa korona virusom.

Naime, profesor je uhapšen još u januaru ove godine, pod optužbom da lagao o svojoj saradnji sa kineskim univerzitetima na programu “Hiljadu talenata”, no pouzdano se zna da njegovo hapšenje nema nikakve veze sa korona virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, DailyMail je vijest o hapšenju profesora objavio 28. januara, a nekoliko dana kasnije Factcheck.org objavio je opširniji izvještaj, u kome navodi da hapšenje profesora Charlesa Liebera nema nikakve veze s korona virusom.

(Agencije)