fbpx

Uhapšen Milenko Gojgolović, osumnjičen za silovanja na području Vlasenice

Duži period boravio je u inozemstvu, a priveden je po ulasku u Bosnu i Hercegovinu

Prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, u zajedničkom djelovanju policijskih službenika Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na graničnom prijelazu Karakaj identificiran je i uhapšen Gojgolović Milenko, rođen 1955. u Vlasenici.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je, u svojstvu pripadnika VRS, na području općine Vlasenica, u ljeto 1992. godine u logoru Sušica, gdje su bili nezakonito zatočeni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Nakon hapšenja, osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti prijedlog za određivanje zatvora.

Ovaj predmet značajan je u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH.

Osumnjičeni je duži period boravio u inozemstvu, u prekookeanskoj zemlji, te je bio nedostupan pravosuđu BiH, a lociran je identificiran i priveden nakon kraćeg boravka u BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i inozemstvu, intenzivno radi na pronalasku i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze u inozemstvu.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila