Početna Region Ugostitelji u Hrvatskoj će moći da prošire terase i bašte

Ugostitelji u Hrvatskoj će moći da prošire terase i bašte

epa05299440 Customers in a cafe work on their laptops on the internet in the cafe St. Oberholz in Berlin, Germany, 11 May 2016. In the dispute over a new Telemedia Act, ruling coalition parties Christian Democrats (CDU) and Social Democrats (SPD) have cleared the way for open, private Wi-Fi hotspots in Germany. The coalition parties agreed not to make hotspot operators responsible for criminal and administrative offenses made by users. EPA/KAY NIETFELD
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradske uprave Bjelovara i Pule prve su u Hrvatskoj preslikale primjer pomoći ugostiteljima iz glavnog grada Litvanije Viljnusa.

Naime, tamo su kafićima, restoranima i barovima stavili na raspolaganje trgove, platoe i ulice za njihove bašte, piše Jutarnji list.

– Nisam izmislio toplu vodu i neću je izmišljati. Gdje god vidimo dobre i inovativne ideje, primjenićemo ih – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vlada donijela je odluku da se 11. maja ponovo omogući rad kafićima, restoranima i barovima, ali isključivo u baštama i uz pridržavanje mjera zaštite kao što su, među ostalim, obavezna udaljenost između stolova od dva metra i ograničeni broj od dva gosta za stolom.

Litvanska vlada dopustila je rad kafićima i restoranima od 27. aprila, uz odluku gradske uprave Viljnusa da se praktično cijelo staro gradsko jezgro oslobodi za terase kafića, barova i restorana.

Podsjetimo, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd donio je preporuke za rad ugostiteljskih objekata tokom pandemije virusa Covid-19, u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije. Blic je imao uvid u taj dokument, a lista pravila koju će ugostitelji morati da ispoštuju kada od 4. maja otvore svoje lokale, poduža je.

ASHA prodaja vozila