Početna Prijedorski region UGOSTITELJI PRIPREMAJU DNEVNE ŽURKE ZA NOVU GODINU

UGOSTITELJI PRIPREMAJU DNEVNE ŽURKE ZA NOVU GODINU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da ove godine ništa nije kao ranije, pa tako neće biti ni doček Nove godine. Organizovanog dočeka nema, a kafići i restorani se pripremaju za skromnu, uglavnom dnevnu proslavu.

– Cijela godina nam je bila turbulentna. Nadamo se da će nakon 21. decembra mjere biti povoljnije. Mi smo se spremili da radimo do 22 časa, a planirali smo i muziku uživo. Ukoliko radno vrijeme bude skraćeno, organizovaćemo dnevne žurke – rekao je Danijel Surtov, vlasnik Motela “Le Pont”.

Novogodišnji i božićni praznici ranijih godina su bili vrijeme kada su ugostitelji najviše zarađivali. Sada je situacija potpuno drugačija i, kako kažu, biće dobro ukoliko im uopšte bude dozvoljen rad tokom praznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nema smisla sada, kada ljudi umiru od korone, razmišljati o nekom slavlju za Novu godinu. Sve proslave se otkazuju, tako da od praznika ništa ne očekujemo – kaže Goran Dakić, predsjednik Udruženja ugostitelja Prijedor.

Republički štab za vanredne situacije ranije je najavio da će biti razmatrane nove, strože mjere za 31. decembra i 1. januar, kako bi se spriječila veća okupljanja. Apelovali su na građane da se ne okupljaju u privatnim stanovima i vikendicama.

kozarski.com