Početna Prijedorski region UGOSTITELJI NEZADOVOLJNI NOVIM MJERAMA

UGOSTITELJI NEZADOVOLJNI NOVIM MJERAMA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelji negoduju zbog mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije. Spas vide u otvaranju njihovih objekata. Kako ističu, naročito su mjere pogađale, a i danas pogađaju ovaj sektor.

– Svi smo na rubu egzistencije. Sada je gore stanje, u odnosu na prošlu godinu, kada smo bili zatvoreni dva mjeseca. Živimo od dnevnih pazara. Desetog u mjesecu nam dolaze obaveze, trebamo pustiti neto plate, PDV, a ako pustimo neto plate, neće nam ostati za PDV. Ne možemo zaustaviti epidemiju zatvaranjem ugostiteljskih objekata. To nije rješenje – rekao je Goran Dakić, predsjednik Udruženja ugostitelja Prijedor.

Na posljednjem sastanku gradonačelnika i predstavnika područne Zanatsko-preduzetničke komore dogovoreno je da će Grad Prijedor obezbijediti 200.000 KM za pomoć poslovnim subjektima, čiji je rad zabranjen odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dogovoreno je da se oni između sebe dogovore, kako i na koji način da ta sredstva raspodijele, da svi budu zadovoljni, te da niko ne bude oštećen – dodao je gradonačelnik, Dalibor Pavlović.

Premijer Srpske Radovan Višković danas je istakao da će Vlada svojim mjerama nastaviti da pomaže poslovne subjekte kojima je onemogućen rad u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije. On je precizirao da je Narodna skupština Srpske na prijedlog Vlade, donijela Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga.

KV

ASHA prodaja vozila