Početna BiH Ugostitelji će moći posluživati goste i unutar objekta

Ugostitelji će moći posluživati goste i unutar objekta

Rad ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj biće organizovan u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja, do 22 časa, a ugostitelji će moći posluživati goste i unutar objekata, saopšteno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Napominju da je Republički štab za vanredne situacije uvažio njihovu inicijativu, prenose Nezavisne.

– Radno vrijeme priređivača igara na sreću se takođe organizuje u periodu koji ne narušava početak zabrane kretanja do 22 časa  – dodaju iz Unije.

Na zahtjev članica koji posluju u djelatnosti ugostiteljstva i pripreme igara na sreću Unija udruženja poslodavaca je 7. maja uputila inicijativu Vladi Republike Srpske, odnosno štabu po pitanju donošenja odluka o dužini radnog vremena i uslovima rada u periodu od 11. maja.

U inicijativi su naglašeni problemi u vezi sa radnim vremenom ugostitelja i priređivača igara, kao i drugi problemi u vezi sa poslovanjem ovih subjekata u periodu nakon 11. maja.

– S obzirom na to da su poslodavci iz sektora ugostiteljstva pretrpjeli značajne štete u periodu važenja zabrane rada i posljedično ugroženosti velikog broja radnih mjesta, kao i činjenice da značajniji dio prihoda ova djelatnost ostvaruje u drugom djelu dana (nakon 15 časova), predlažemo da radno vrijeme ugostiteljskih objekata u periodu nakon 11. maja godine traje do početka zabrane kretanja odnosno do 22 časa uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga – navodi se u inicijativi Unije.

Njihov prijedlog je bio i da se poslodavcima kojima je osnovna djelatnosti priprema, posluživanje i dostava hrane (restorani, ketering) omogući posluživanje hrane i pića unutar objekata uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite zdravlja korisnika usluga.

U ponedjeljak u Republici Srpskoj počinju sa radom ugostiteljski objekti, frizerski i saloni za uljepšavanje, priređivači igara na sreću, fitnes centri, stomatolozi, javni prevoz te svi trgovački objekti. Rad se odobrava uz poštovanje mjera koje ostaju na snazi i preporuka nadležnih zdravstvenih institucija.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila