Početna Humanost Ugostili djecu sa poteškoćama u razvoju

Ugostili djecu sa poteškoćama u razvoju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, učenici i nastavno osoblje područne osnovne škole u Hrustovu, ugostili su danas djecu sa poteškoćama u razvoju, koja su uključena u projekat „Nada“.

Tom prilikom upriličen je prigodan program, koji su pripremili učenici ove škole. Učenici i nastavnici područne škole iz Hrustova su se potrudili da mališane iz projekta Nada ugoste na najbolji način, te su za njih pripremili mnoštvo zanimljivih sadržaja. Uz druženje i igru, upriličene su radionice na kojima su pravljene novogodišnje čestitke, a od strane nastavnika u ovoj školi i poznatog sanskog muzičara, Zlatka Safića, organizovan je i zabavno – muzički program.

Svi učesnici programa nisu krili oduševljenje današnjim druženjem. Inače, projekt „Nada“ postoji petnaest godina, i realizuje se u sklopu nevladine njemačke organizacije „AWO“ . Radi se o jedinom projeku takve vrste u Sanskom Mostu posvećen edukaciji i socijalizaciji djece s poteškoćama u razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat je od velikog značaja kako za djecu, tako i za njihove porodice, koji u velikoj mjeri doprinosi njihovoj socijalizaciji, kao i prepoznavanju šire društvene zajednice na njihove probleme i poteškoće s kojima se svakodnevno susreću.

Upravo su ovakve aktivnosti, jedan od načina boljeg razumijevanja i međusobnog upoznavanja drugog i drugačijeg.

Dental Studio Prijedor