Početna Vijesti Ugašeni semafori i rasvjeta, smeće na ulicama… Šta o svemu kažu građani...

Ugašeni semafori i rasvjeta, smeće na ulicama… Šta o svemu kažu građani i građanke Banjaluke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugašeni semafori i gradska rasvjeta, smeće na ulicama, obustava plata, socijalnih davanja, zakupa prostora za vakcinaciju, uplata javnim kuhinjama….
To će biti slika Banjaluke od 1. aprila, saopšteno je juče iz Gradske uprave, jer se obustavljaju sve transakcije od strane Grada, a sve usljed neusvajanja budžeta za 2021. godinu.

Kako na ove najave gledaju građani Banjaluke, ali i na ovosedmične rasprave o usvajanju budžeta koje je obilježilo više incidenata, saznajte iz ankete koju smo proveli. 

Bračni par Gvozden su cjelokupnu situaciju okarakterisali su kao žalosnu i smiješnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Promjene su uvijek dobrodošle, da li je Stanivuković, bolji od političara iz Dodikovog tima, vrijeme će pokazati. Treba mu dati šansu, ali teško će je dobiti jer nema skupštinsku većinu”, ističe Gvozden, dok supruga dodaje da ipak treba sjesti za sto i pronaći rješenje jer u ovoj situaciji ispaštaju samo građani Banjaluke.

FOTO Supružnici Gvozden

“Ovo je igranje sa građanima i jedne i druge strane. Ipak vjerujem u dogovor i u kompromisno rješenje, jer čist grad, grad sa rasvjetom i gdje sve funkcioniše treba svima nama, pa tako i političarima”, istakao je za BUKU Duško Vranić.

FOTO: Duško Vranić

“Gradnonačelnik vjerovatno razmišlja normalno, ja ga podržavam, on je mlad čovjek i vjerujem da će pronaći rješenje za ovu situaciju”, poručila je sugrađanka Vesna, dok Olivera smatra da svjedočimo unaprijed dogovorenom igrokazu: “Prave nas budalama, a najviše se bojim da će ovo potrajati”.

“Ovo je cirkus, Draško samo pravi cirkus, ali, budimo realni, nisu ni ovi drugi nešto bolji”, mišljenja je Jelena.

Mnogi od građana sa kojima smo razgovarali nisu željeli otkriti svoja imena, ali su uz obavezno odmahivanje rukom dali svoj komentar poput: “Ovo je sve priča za malu djecu, ispiranje mozga. Bolje je da ne pričam šta sve mislim”; “Nakon 20 godina sjetili su se porodilja, zdravstvenih radnika, penzionera, što to nisu spominjali svih ovih godina”; “Iskrena podrška Stanivukoviću, pašćemo travu, podnijećemo i malo mraka, ali promjena je potrebna”.

Podsjetimo, gradonačlenik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se medijima još tokom protekle sedmice upozorivši da će, ukoliko budžet ne bude usvojen, od 1. aprila Banjaluka biti potpuno blokirana.

 

Buka

ASHA prodaja vozila