Početna Prijedorski region Udruženje “Optimisti” obilježilo pet godina rada

Udruženje “Optimisti” obilježilo pet godina rada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković danas je u prostorijama Udruženja građana ” Narodna kuhinja -Optimisti” Prijedor prisustvovao promociji prvog biltena kojim je simbolično obilježena petogodišnjica rada ovog Udruženja.

Đaković je ovom prilikom istakao da je ovo jedno od tri humanitarna udruženja u gradu koja rade izuzetno plemenit posao i zbog toga je Gradska uprava prepoznala taj rad i pruža im pomoć.

-Samo za javnu kuhinju ” Optimisti” Grad Prijedor je 2018. godine izdvojio 20.000 KM, već slijedeće godine 33.000 KM, a ove godine će dobiti oko 60.000 KM”, istakao je Đaković .
Predsjednik Udruženja građana ” Narodna kuhinja -Optimisti” Prijedor Zijad Čanić je izrazio zahvalnost gradonačelniku što im je obezbijedio prostorije za rad i što im stoji na raspolaganju u svakom trenutku kako bi im olakšao rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Krenuli smo od 2016.godine i tada smo napravili 2300 obroka, već slijedeće godine 33.000 obroka, 2018.godine bilo je 57 000 obroka, u ovoj godini očekujemo da ćemo napraviti blizu 100.000 obroka- rekao je Čanić.

Ova javna kuhinja radi svih sedam dana u nedjelji i jedan obrok dnevno nudi za 240 korisnika, prema spisku Centra za socijalni rad koji im dostavljaju socijalnu anamnezu.

Najveći donator je Grad Prijedor , tu je i nekoliko privrednika i prijedorskih preduzeća te nevladinih socijalnih organizacija. Svečanost obilježavanja pete godišnjice rada završena je uručivanjem zahvalnica svim zaslužnima za rad ove javne kuhinje.

U Prijedoru postoje tri humanitarna udruženja , a pored ” Optimista” tu su i ” Hljeb života” i ” Merhamet” .

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila