Početna Prijedorski region Udruženje lovaca “Ljubija” organizovalo takmičenja u lovačkim, sportskim disciplinama

Udruženje lovaca “Ljubija” organizovalo takmičenja u lovačkim, sportskim disciplinama

Udruženje lovaca “Ljubija”, u Volaru je organizovalo takmičenja u lovačkim, sportskim disciplinama. Na ovom skupu našli su se lovci svih šest sekcija “Ljubije” ali i gosti lovci iz susjednih lovačkih udruženja.

Saša Marčeta,predsjednik sekcije Donji Volar,ističe da je svaka sekcija imala i svoju takmičarsku ekipu.“ I to u tri discipline ,gađanje glinenih golubova, bacanje kamena sa ramena i navlačenje konopa.”,pojasnio je Marčeta.Sve i jedan izlazak u lov,lovci koriste i za druženje. Ovo današnje, po riječima Bojana Becnera, predsjednika LU “Ljubija”, bilo je specifično, bez lova,u znaku sporta i s dragim prijateljima koje su pozvali u goste.

“Iako je lovni dan odlučili smo se da ne lovimo divljač, nego da se družimo. Pozvali smo naše goste iz okolnih udruženja,gradonačelnika,njegove saradnike i sve naše dobre prijatelje.”, rekao je Becner.Aktivnosti lovaca iz ovog ali i drugih Udruženja pozdravljaju i u gradskoj upravi. Dalibor Pavlović,gradonačelnik Prijedora,kaže da je ovo prilika da se uz druženje razmijene iskustva između Udruženja kako bi zajednički odlučivali i o lovstvu na području Prijedora. “Grad je opredijeljen da se dolazi na ovakve skupove.

Evo vidite, danas je nedelja i ja sam ovdje, jer moramo da održavamo dobre veze sa građanima i udruženjima.”. rekao je Pavlović.Divljač na području ljubijskog lovišta danas je nakratko predahnula, a uz lovačku čorbu i hladno piće odmorili su i lovci nakon iscrpnih takmičarskih disciplina. Rezultati takmičenja, kako kažu, bili su u drugom planu, a u prvom, kao i uvijek u sličnim prilikama,druženje.

ASHA prodaja vozila